vartositesinin 2008-2011 dönemi kayıtları burada. Ancak 2011-2012 ve daha sonrasının güncel kayıtları için lütfen www.vartotv.com adresine gidiniz

vartositesi yenilendi

vartositesi yenilendi
Gitmek için tıklayın !

29 Kasim'da Ankara'da Miting Duzenleniyor !

29 Kasım’da KESK ve DİSK’in çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelecek on binlerce kişiyle birlikte Ankara’da, “KRİZE, İŞŞİZLİĞE, YOKSULLUĞA VE ZAMLARA KARŞI EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MİTİNGİ” gerçekleştirilecektir.
Krizin bedelini işsizlikle, yoksullukla ve zamlarla ödemek istemeyen tüm kesimleri, eylemlerimize destek olmaya, alanlarda yan yana gelmeye çağırıyoruz.
KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU
DEVRİMCİ İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU
http://www.vartositesi.com/

Varto-Der izmir girişimi

DUYURU
İZMİR VARTO DER yeniden yapılandırma toplantısı 29/11/2008 tarihinde saat 17:oo da Çiğli Kilim Türkü Cafe' de gerçekleştirilecektir. Toplantımıza tüm Varto'lu hemşerilerimiz davetlidir.
İZMİR VARTO DER GİRİŞİM GRUBU
Genel bilgi için
Erdal TEKE : erdo49@hotmail.com tel:0535 703 06 01
Çetin AKGÜL: rohat78@hotmail.com tel:0538 390 62 46

Vartolu ressam Sibel Akdag'in büyük başarısı


33. Dyo resim yarışması sonuçlandı. Vartolu resim emekçisi Sibel Akdağ önemli bir başarıya imza attı.Açıklanan sonuçlara göre Varto'lu Sanat emekçimiz Sibel AKDAĞ'ın yağlıboya tekniği kullanarak çizdiği resimde "sergilenmeye değer eser"ler kategorisine alındı.19 Eylül 2008 gününe kadar son başvuruları yapılan Dyo resim yarışmasında "finale kalan" çalışmalar arasında bulunan AKDAĞ'ın 140x120 boyutlarında "Paradoks" adlı eseri dikkat çeken resimler arasında kendine yer buldu.Söz konusu tablo Dyo tarafından yapılan açıklamaya göre " Ödül kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserler ile birlikte İstanbul, Edirne, İzmir, Malatya, Şanlıurfa, Ankara, Kıbrıs / Lefkoşe, Kayseri, Trabzon ve Denizli' illerinde sergilenecek".Vartolu genç ressamımıza sanat hayatında başarılar diliyoruz.Yakın süreçte Sibel AKDAĞ ile ilgili dosyamız http://www.vartositesi.com/ sayfalarından sizlerle birlikte olacak.

Sairler ve siirseverler izmir cigli'de bulusuyor !

ŞAİRLER ŞİİRSEVERLERLE BULUŞUYOR
Değerli dostlar;
16 Kasım 2008 pazar günü, saat 12.00 ile 18.00 arasında gerçekleştireceğimiz, yurt dışından ve Türkiyenin dört bir yanından değerli şairlerin katılacağı, sazıyla sözüyle üstad Aşık Turabi, Ozan Daimi, Zülfikar Şahin ve dost yürek Çiğdem Taş hanfendinin renk katacağı ve tiyatral şovlarıyla şiire ahenk katacak olan İzmir Sanat Kulesi Oyuncularının bizlerle olacağı, Cem tv deki müthiş sunumuyla Hüsniye çınar hanfendinin sunacağı bu güzel organizasyona tüm şair, yazar ve şiir severler davetlidir.
Katılmak isteyen arkadaşlar lütfen özelime yada e-mail adresime mesaj bıraksınlar.

Not:
-yemekli değildir
-katılan tüm şairler birer şiirlerini seslendireceklerdir (isterlerse)
-girişler 5ytl olarak ücretlendirilecektir
-organizasyon kapsamında çıkmış olan kitaplarını imzalamak isteyen şair dostlar lütfen bizimle irtibat kursunlar

Katılacak Şairler Yazar ve Ozanlar
01-Rifat Kaya - Sivas
02-Hasan Karasu - G.Antep
03-Şadıman Şenbalkan - İzmir
04-Ali Şeker - İzmir + 3 kişi
05-Yavuz Ağır - Aydın
06-Bayram Kaya - Ankara+ 5kişi
07-Asude Solmaz Kaya - Ankara
08-Fatma Aras - İzmir
09-Mehmet Güven - İzmir
10-Aynur Avcı - İzmir
11-Oya Özpoyraz - İzmir
12-Ali Şener - İzmir + 2 kişi
13-Faruk İlerialkan - İzmir

Katılmak isteyen tüm dostlar lütfen isminizi yazdırınız...

Kitap İmzalayacak Şairler:
Rifat Kaya

Organizasyon
Bedirhan BORAN
Çetin AKGÜL

Yer: Gelincik sosyal tesisleri düğün salonu Çiğli ptt yanı Çiğli- İZMİR
Tarih: 16.Kasım.2008
Saat: 12.00-18.00

İletişim ve her türlü soru ve önerileriniz için:

Bedirhan BORAN: 0535 846 5757
: 0506 313 2750
:bedirhan_boran@hotmail.com


Çetin AKGÜL : 0555 806 66 00
0538 392 62 46

1980'ler Yerli Sineması


1980'ler Yerli Sineması
(Yerli Sinema Üzerine-2)

İlgili tüm filmleri temin etmemi sağlayan değerli arkadaşım Koray Erten'e teşekkürler..

Dönemin genç yönetmeni Erden Kıral'ın Hakkari'de Bir Mevsim filmi 1982'de Berlin'de Gümüş Ayı ödülünü alır. Yerli sinemamız, 1980'lere bu başarıyla "merhaba" der.

Daha önceki SİNEMAMIZIN TARİHSEL GELİŞİMİNDE 1970 ' LER başlıklı yazımızda 1970'lerde sinemanın bir kıvrantı içinde olduğunu ve toplumsal konulara eğilmekle klasik Yeşilçam sınırlarının zorlandığını belirtmiştik.(Yalnızca 1077'de 120 film çekilde ve bu rakam 1982'de 70'e düşmüştü).

Bu bunalımların temelinde enflasyon ve kıtlık geliyordu. Diğer bir deyişle hamfilm bulma sıkıntısı. Bu nedenle yönetmenler, yapımcıların insiyatifinde piyasa işi ucuz şarkıcı filmleri yapmaya yöneldiler. Atıf Yılmaz bile bu rüzgara kapılanlardan oldu. (Acı Hatıralar-Emel Sayın / Minikserçe-Sezen Aksu/ 1978)

Aralrında Tunç Okan'ın da bulunduğu bir kaç genç yönetmenin kendi olanaklarıyla ortaya koyduğu filmler belli bir başarı ve kalite çizgisini tutturmakla beraber adına Genç Türk Sineması denilen akımın belkemiğini oluşturdu. Maden (Erden Kıral), Sürü(Zeki Ökten), Merhaba(Özcan Arca), Otobüs(Tunç Okan) bu filmlerden bir kaçıdır.

Yine eklemek gerekirse, "star" denilen denilen oyuncuların ücretlerini ödeme güçlüğü yaşayan sinemacılar bu defa yeni yıldızlar ürettiler ve Ayhan Işık gibi eski yıldızların yerini yeni türkücü,şarkıcı oyunculara terkediyordu ve Arabesk filmleri furyası da 1980'lerde doruğa çıkıyordu. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses bu akımın en önemli dört ismi oldu, 1980'ler sinemasında.

Bir de bu dönemde bir değişim daha gözlendi. 12 Eylül sonrası iyice cıvıklaşan basının etkisiyle 1980'ler foto-roman yerine film-foto-roman ve magazin dergisi yılları oldu. Böyle olunca da hazırda çekilmiş filmer fotoromana aktarıldı ya da kimi sinema yapımcıları bizzat gazete ve dergiler için foto-romanlar hazırladılar. Bu da sinemaya darbe vurdu.

"Genç Türk Sineması" olarak adlandırılan (1970-1980) dönem içerisinde Atıf Yılmaz, Ö Lütfi Akad usta, Halit Refiğ ve Osman Seden gibi tecrubeli yönetmenler genel olarak Yeşilçam ortalamasının içinde kaldıylarsa da sinemaın en verimli yönetmenlerinden Atıf Yılmaz, bu dönemde arayışlarını sürdürdü. Ve kimileyin Yeşilçam ortalamasının üzerine çıktı. Bu dönemde Salako (1975), İşte Hayat(1975), Kibar Feyzo(1978), Talihli Amele(1980), Dolap Beygiri(1982), Hasip ile Nasip(1976), Köşeyi Dönen Adam(1978) gibi toplumsal yanı güçlü güldürü filmlrinin yanısıra Minikserçe( 1978) ve Acı Hatırlar(1978) gibi şarkıcı filmlerine de imza attı.

1980'lere girerken ilk dikkat çeken filmlerden biri de asıl mesleği sanat tarihçiliği olan Sinan Çetin'in ilk filmi Bir Günün Hikayesi (1980) adlı filmidir.

Onat Kutlar'ın yazdığı, E Kıral'ın Hakkari'de Bir Mevsim filmi Gümüş Ayı ödülü dışında Akdeniz Kültürleri Şenliği'nde Büyük ödülü aldı.

1980'li yıllarda Kadın Filmleri furyasını başlatarak Atıf Yılmaz, bir yandan; kırsal kesimdeki kadın, cezaevindeki kadın temalarıyla toplumsalgerçekçi yönetmen Şerif Gören'de bir yandan ön plana çıkan iki yönetmen oldu. Ancak yine de sinemada Feminizm denilince akla Atıf Yılmaz gelir.
Oyuncu olarak ta yerli sinemada alışıla geldik kadın imajını yıkan Müjde Ar olmuştur.

Müjde Ar'ın öncülük ettiği girişimden etkilenen eski oyunculardan H Koçyiğit, Hale Soygazi, T Şoray gibi sanatçlarda Firar, BirYudum Sevgi, Mine gibi filmlerle "boyun eğen, uslu kadın" konseptini sarstılar. Özellikle kendisine hep uysal roller reva görülen Hülya Koçyiğit ilginç bir başarı gösterdi, Şerif Gören filmlerinde.
Ama hala bir gerçekti ki -malesef- kadın filmlerini de hep erkekler yönetiyordu.
İşte buna paralel olarak Nisan Akman, BilgeOlgaç, Handan İpekçi ve Işıl Özgentürk gibi kadın yönetmenlerin dışında Türkan Şoray gibi kadın oyuncular da 70'lerin sonuna doğru yönetmenliğe yöneldiler. T Şoray'ın yönettiği Dönüş(1972) yerli sinemada göç olgusunu işleyen ilk toplumsal film olarak hatırı sayılır bir başarıya ve olumlu eleştirilere mazhar oldu.

Ardından Azap ve Bodrum Hakimi'ni yöneten Şoray'ın Yaşar Kemal'in romanından uyarlayarak yönettiği Yılanı Öldürseler eleştirmenlerce olumnlu değerlendirildi.

80'lerin sonlarına doğru ise iki yönetmen belirdi: Tunç Başaran ve Yavuz tURGUL...
Y Turgul, bir anlamda ErtemEğilmez'in çizgizinden giderek çeşitli sosyal içerikli Şener Şen filmlerine imza atarken T Başaran Uçurtmayı Vurmasınlar (1989) ile Erden Kıral'ın Hakkari'de Bir Mvsim ile "start" ını yaptığı 1980'leri bu filmle iyi bir kapanışla sonlandıracaktı...
Ve ardından 1990'lar geldi...
(1990'larda sinema) ...devam edecek...

Haner
21 Haziran-Ağustos


Kaynakça;
Milliyet Sanat 1977 Sezonun Filmleri kapaklı almanak sayısı
Altın Portakal Film Festivali Tarihi 1987 tarihli Milliyet gazetesi broşürü
Sürü (vcd film)

Kanal(vcd film)


Otobüs (vcd film)


Talihli Amele (vcd film)


Maden (dvd film)


Kanal (dvd film)


Kibar Feyzo (VHS kaset film)


İbo İle Güllüşah (dvd film)


İşte Hayat (vcd film)


Derman(vcd film)


Firar (vcd film)


Kurbağalar(vcd film)


Yılanı Öldürseler (dvd film)


Hakkari'de Bir Mevsim (vcd film)


Bir Günün Hikayesi (vcd film)


Asiye Nasıl Kurtulur (vcd film/ VHS kaset film)


Aaaah Belinda (vcd film)


Fahriye Abla (VHS kaset film)


Dağınık Yatak (vcd film)


Adı Vasfiye (vcd film)


Mine (vcd film)


Minik Serçe (VHS kaset film)


Yılanı Öldürseler(dvd film)


Uçurtmayı Vurmasınlar(vcd film)


EdebiyatToplumTarihSiyasetSanatMüzik SinemaAnarşist Teori FeslsefeDin
Yer : www.vartositesi.com / G M Anarşist Gazete (Sayı;3 Ağustos/ Yıl:14)

Kategori : Sanat
Alt Kategori : Sinema
Tür : Makale

http://www.vartositesi.com VARTONUN ÇIĞLIĞI

Onbinlerce Alevi Ankara meydanlarındaydı !


9 Kasım 2008 Pazar günü gerçekleştirilen miting Alevilerin kendi haklarını arama noktasında bir ilkti.On yıllardır çeşitli nedenlerle ama en çok da kendilerine yönelik düzenlenen katliamları kınamak üzere bir araya gelen veya Demokratik yapıların etkinliklerini destekleyen Alevi hareketi ulaşmış olduğu evrede onbinleri gündemini kendi belirlediği "içe dönük" talepleri etrafında harekete geçirebileceğini göstermesi bakımından önemliydi.Çok sayıda sol-sosyalist yapının ve yöre derneklerinin destek verdiği miting Alevi Bektaşi federasyonu çatısına bağlı pirsultan dernekleri öncülüğünde gerçekleştirilirken İstanbul'dan Varto'ya çok sayıda dernek de alandaki yerini almıştı.Vartolu Aleviler de ilk defa Türkiyenin bir çok yerinden Ankara'ya aynı amaç için kendi pankartlarının arkasında yürümek üzere toplanmışlardı.200'den fazla Varto'lunun bir araya geldiği kortej miting alanının en çok ilgi çeken grupları arasında yer aldı.

Varto'dan gelen kortejde 10 yaşındaki çocuklar, 20 yaşındaki gençler 40 yaşındaki erişkinler,60 yaşındaki kadınlar, 80'lerinde olan yaşlılar..yani hangi yaş grubunu ararsanız vardı, ve yaşlıların yaklaşık 8 saat ayakta kalmalarına rağmen tek bir yorgunluk veya bıkkınlık belirtisi göstermemesi gerçekten çok önemli bir anı olarak katılımcıların hafızalarında yer edecek.

Haberimizi soğuk ve sıradan bir haber görüntüsünden çıkarmak için özel bir çabaya gerek yoktu,Ankara sokaklarındaki coşku, başka başka illerden gelen insanların özlemle kucaklaşmaları, sloganlar haykırılırken insanların "yaşarcasına" tek bir ağız olmaları küçümsenir gibi değildi.Benzer eylemlerden bu yürüyüşü ayıran belki bir kaç önemli nokta vardı.Onları kısaca sıralarsak şunları görmek mümkün:

*Aleviler kendi içlerinde ve dışa dönük yaklaşımlarda olgunluklarının zirvesindeydiler.Boyalı medyanın "provakasyon" yalanlarına, bomba konulacak çirkinliklerine rağmen, "yol"unun arkasında durarak sel olup alana aktılar...

*İzzettin Doğan ve Fermani Altun gibi devlet icazetli sözde Alevi kurum temsilcilerinin kitleyi bölme amaçlı "bu eylemi yapanlar Alevi değildir" karalamaları ancak kendilerini karaladı.

*Alanda (Varto kortejinde de) Türk bayraklarıyla birlikte Kürtçe halaylar ve Zazaca sloganlar döviz ve afişler yanyana geldi.Çorumlular, yozgatlılar, Tokat'lılar ile Dersimliler, Varto'lular,Diyarbakırlılar aynılıkları ve farklılıklarıyla benzer saygı çerçevesinde Sıhhiye meydanındaydılar.Böylece ırkçı söylemlerin Alevi toplumu içerisinde artık tutmadığı elinde bayrak taşıyanların da " Kahrolsun Faşizm-Yaşasın Halkların kardeşliği" sloganı attıkları umut verici ve çok net bir ayrıntı olarak geride kaldı.


*Diyanetin kendi sırtlarındaki kambur olmasını istemeyen Alevi-kızılbaşlar, "İnançlara eşitlik istediler"...cemevlerine saygı duyulmasını ve zorunlu din derslerinin kaldırılmasını talep ettiler.Sıralanan tüm talepleri için Anayasal güvence isteyen ABF ve bağlı kurumlar daha büyük eylemlerde yan yana gelmek üzere alandan akşam saatlerinde ayrıldılar.
Vartoluların eyleme kattığı renklerden fotoğraflar BURADA.



Aşağıda bu eylemlere ilişkin çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan haberleri de bulabileceksiniz.













Bu arada mitig üzerine öncesinde ve sonrasında YALAN HABERLER de yapıldı.İşte o haberler ve o yalanlar üzerine...





MİTİNGDEN ONLARCA FOTOĞRAF (Vartoluların 9 Kasım'ı...)




VARTOSİTESİNE BURDAN ULAŞABİLİRSİNİZ


http://www.vartositesi.com VARTONUN ÇIĞLIĞI

Varto'lu Aleviler Ankara'ya yuruyecekler

ALEVİLER DEMOKRATİK HAKLARI İÇİN ANKARAYA YÜRÜYECEK
"Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Başkanı Burhan KAYA : Demokratik haklarımızı savunmak üzere Varto’dan Ankara’ya yürüyeceğiz."
— VARTO PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ BAŞKANLIĞINDAN ÇAĞRI
Muş’un Varto ilçesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Başkanı Demokratik haklarımızı savunmak üzere ilk defa Aleviler olarak Varto’dan Ankara’ya yürüyeceğiz söyleminde bulundu.
Muş’un Varto ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Başkanı Burhan Kaya Makamında İha Muhabirine yaptığı açıklamada Alevilerin demokratik haklarını savunmak üzere 7 Kasımda Varto’dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Varto Şubesi Başkanı şu açıklamalarda bulundu. "Alevi Bektaşi Federasyonun yurt genelinde uygulamış olduğu kararla biz Alevi dernekleri ve Aleviler olarak 7–8–9 Kasım tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya yürüyoruz. Bu yürüyüşümüz Demokrasi, laiklik, insan hakları, eşit yurttaşlık hakkı içindir" diyen başkan Burhan Kaya, Bu yürüyüşün amacı ayrımcılığa son verilsin, AİHM ve Danıştay Kararları uygulansın, Zorunlu din dersleri kaldırılsın, Diyanet lağvedilsin, Cem ve kültür evlerimiz yasal statüye kavuşsun, Madımak Müze olsun, Alevi köylerine Cami yapılmasın, Asimilasyon politikaları sona ersin diye, Özelleştirmeler son bulsun, Sendikasızlaştırmaya son, Eşit işe eşit ücret ödensin, seçim barajı kaldırılsın, dokunulmazlıklar kaldırılsın, zamlar geri alınsın, IMF politikaları sona ersin, Emperyalistler evine dönsün, Annelerimiz artık ağlamasın, Kürt sorunu Demokratik barışçıl yollarla çözülsün, Yurtta barış, Dünyada Barış olsun, Eğitim parasız olsun, Şeriatçı yükseliş dursun, Kimse dilinden, Dininden, kökeninden dolayı sorgulanmasın, bin yıllardır bu toprakların bir gerçeği olan ama ne yazık ki her aşamada inkâr edilmiş bu günlerde ise AKP gericiliğinde daha da azgınlaşarak sürdürülen bu yok sayma politikalarının sona erdirmek için Varto’dan Ankara’ya 7 Kasım günü cem evinin önünde toplanarak gerekli yürüyüşümüzü yaptıktan sonra, güzergâhımıza devam edeceğiz. Bu güzergâhımız olan Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Kayseri ve Kırşehir’e kadar il ve ilçelerde basın açıklaması yaparak yürüyüşlerimizi sağlayarak Hacı Bektaşi velinin türbesini ziyaret ederek, musahiplik alarak Ankara’ya yürüyeceğiz. Dedi
Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Burhan Kaya Türkiye’nin en ücra köşesi bulunan Muş’un Varto ilçesinde ilk defa Ankara’ya yürüyeceğimiz için derneğimizin önünde 7 Kasımda yapılacak olan basın açıklamasına ve yürüyüşe tüm Vartolu Alevileri katılmasına çağrıda bulunuyorum dedi.

Kaynak:www.pirsultan.net

Varto-Der yoneticilerinden Ayhan Soylu'yu kaybettik

Derneğimizin Gazi Mahallesindeki eski Genel Merkez yönetim kurulunun 2005-2008 yılları arasındaki üyesi olan Ayhan SOYLU'yu çok üzücü bir trafik kazası sonucu kaybettik.Hepimizin başı sağolsun.SOYLU'nun cenazesi memleketi olan Muskan köyünde toprağa verilmek üzere 01 Kasım 2008'de Varto'ya gönderilmiştir.Tüm sevenlerine duyurulur.

İstanbuldaki Vartolular Derneği Eyüp Şubesi Yönetim kurulu ve tüm üyeleri
http://www.vartositesi.com/

Labels

vartohaber (12) varto (8) Eğitim (6) 6.koğ festivali varto (5) Varto Belediyesi (5) alevi (4) 12 eylül (3) Badan köyü (3) Ferhat Sidar BİNGÖL Kalp nakli (3) Haber (3) RADYO GIMGIM Futbol (3) dersim (3) istanbul vartolular gecesi (3) izmir varto der (3) varto vakfı varto haber (3) Barış (2) Kesk Disk Türk iş miting kriz (2) Kocaeli (2) Muş Valisi (2) Varto seçimler oy oranları DTP AKP CHP (2) Vartoder (2) asker (2) barış grubu (2) dersimin kayip kizlari (2) iki dil bir bavul özgür doğan (2) kardeşlik (2) kültür sanat (2) organ bağışı (2) radyo gımgım (2) referandum (2) trt6 trt şeş (2) türkiye 1.si (2) varto belediye başkanlık seçim (2) varto yüksek okulu (2) xamurpet gölü hamurpet turizme açılıyor (2) Üniversite (2) çaylar (2) - (1) 1 kasım kampanyası soyguna hayır sabite hayır (1) 7.VARTO koğ festivali (1) 7.koğ festivali (1) Alpaslan Üniversitesi (1) Anadolu (1) Anayasa Mahkemesi (1) Bingöl (1) Daimi (1) Demokratik acilim (1) Deniz (1) Dersim Katliamı (1) Dtp (1) Ekin TV (1) Ernesto che guevara (1) Eşrefoğlu (1) Fırat Güneş (1) Gazi Katliamı (1) Gola Kesqe (1) Gülşen Değer (1) Hadise eurovision Düm tek tek (1) Halepçe katliamı (1) Haydar selçuk (1) KOMA GIMGIM (1) Kayıp Şarkılar (1) Kemal soyer (1) Luwi (1) Maraş Katliamının 30.yılı (1) Mehmet Yıldız (1) Miting (1) N (1) Newroz (1) Nurhayat Sağlam (1) Polemik (1) Röpörtaj şahturna (1) Sakina Teyna (1) Siya Korta (1) Sofyan köyü varto (1) TEKEL direnisi (1) Tarih (1) Tural (1) Turk Telekom (1) Varto Belediyesi seçimleri (1) Varto Vakfı (1) Varto Üniversite (1) Vartosanat (1) Yılanlı köyü inali (1) arkeoloji (1) bana iyi bak general (1) barajlara hayır (1) bds (1) berfin (1) berlin varto der (1) beşiktaş (1) bjk (1) boykot (1) civarkan (1) darbe (1) demir çelik (1) deprem (1) dersimspor (1) devrimden sonra (1) din (1) dünya sampiyonu (1) ege (1) elektrik (1) evet (1) festival (1) futbol (1) gazete (1) general (1) gestemerde (1) hawtemal (1) hayri bingöl (1) hayır (1) hızır çeşmesi (1) ihsan yüce üzerine (1) izmir varto gecesi (1) kadim tan vartolu emekçi (1) kapatma davasi (1) kartaldere (1) kayak (1) keranlıx dayanışma gecesi (1) kora (1) kox festivali 2010 (1) kurtçe tv (1) lazonya (1) luvi (1) munzur (1) mus rekabet lisesi (1) mutlu haner (1) nazım uzunboylu (1) nilufer akbal trt 6 (1) omcalı (1) orhan yılmazkaya (1) raqasan varto dayanısma gecesi (1) raqasanlı öğrenciler (1) savaş (1) sel savaş (1) selma kociva (1) sevda (1) seçim- (1) sibel akdağ varto (1) silikozis kot isçileri (1) sivas anması 2 temmuz 2009 (1) sofya doğanca köyü (1) sonuçlar (1) sınav (1) sırrı sakık (1) taraf (1) tatan (1) teknedüzü (1) trafik kazası (1) tunceli (1) türkü (1) tıp (1) varto EML (1) varto depremi (1) varto kaymakamlığı (1) vartoda üniversite kuruluyor (1) vartolu (1) vartolular derneği varto-der (1) vartolular gecesi (1) vartositesi (1) vartoya üniversite (1) vicdani red (1) yar belli degil özgür demirhan (1) yazar (1) zazaca zazaki dil kampanyası (1) Önder Özdemir (1) çayçatı köyü gundemiran eğitim anaokulu usta öğretici başarı (1) çevre (1) öykü (1) özellestirme (1) Şervan Taş (1) Şirinler 50 yıldır komünizmi anlatıyor (1)