vartositesinin 2008-2011 dönemi kayıtları burada. Ancak 2011-2012 ve daha sonrasının güncel kayıtları için lütfen www.vartotv.com adresine gidiniz

vartositesi yenilendi

vartositesi yenilendi
Gitmek için tıklayın !

Sivas katliamının 16. yılı geride kaldı

Sivas katliamının 16. yıl dönümü geride kalırken, çok sayıda ilde eş zamanlı olarak protesto gösterileri düzenlendi.Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en dikkat çeken sivastaki anma yürüyüşüydü.Anmaya bu yıl 50 bin kişi katılırken her geçen gün konuya duyarlılığın daha üst seviyeye yükseldiği gözlemelenebiliyor.
Bizler de bulunduğumuz illerde sivas katliamını anma etkinliklerinde yerimizi aldık.Ve Kadıköy'de düzenlenen mitingden izlenimlerimizi fotoğraf ve kısa videolarla da sitemize aktardık.2 Temmuz 2009 akşamı "sivas katliamı özel yayını" ile RADYO GIMGIM üzerinden desizlere katliamın nasıl gerçekleştiğini satır aralarında kalmış çarpıcı bilgiler aracılığı ile paylaşmaya çalıştık.
Kadıköydeki anmada konuşmaların yanı sıra Müzik gruplarından, Grup Vardiya, Grup Yorum ve Agıre Jiyan sahne aldı.Ayrıca bir semah gösterisi gerçekleştirildi.Yeni katliamlarının gerçekleşmemesinin tek caydırıcı gücünün gerçekleri bilen ve bunlara sahip çıkan insanların ortak hareketi olduğunun bilinciyle 16 yıl önce yitirdiklerimizi saygıyla anıyoruz.
Anmadan FOTOĞRAFLAR burada <<
Bu arada Ankara'da gerçekleştirilen sivas anmasında dağıtılan bir yazıyı da vartositesi dostları için yayınlıyoruz;

SIVASIN SONMEYEN YANGINI

Abem (Alevilerbirligi Egitim ve Arastirma Merkezi) adina Resmi Aciklama,

Yaklastigimiz son haftada 16. yilina girilen Sivasin sonmeyen yangini devam ediyor. Resmi ve Resmi yaltakcilari icin zamanasimina ugrayan bu yangin HALK TARAFINDAN KATLIAMLARIN ZAMANASIMI YOKTUR gercegini bir daha bunlarin suratlarina indirmek icin bir gorev olarak onumuzde durmaktadir.

Alevi Acilimlari yok Calistaylari gibi uydurulan tum kiliflar sizi saklamaya yetmiyor Halkin olmayan zamanasimi her yil katlanarak buyuyup korkulu ruyalariniz olmaya devam edecek. Bu arada masa basinda calimtaylarin yurutuldugu bu zaman takvimi tedaduf degildir. Corum Katliami, Gazi Katliami ve Sivas Yangini ortak zamaninda ele alinmasi bu endise ile atilmis ayri bir calimtaydir,
Halkin gundemini bunlarla bogup kendi insafina ve pazarligina kurban edilerek her yil cogalan katilimlari manupule etme calimtayidir.
Bu anlamda bizim kinali keklik ve tatli su Alevilerine birkez daha hatirlatmakta fayda var. Sivasin sonmeyen Atesini gorun ve Halkin zamanasimi olmayan davalarina sahip cikin. Bakin Calimtaylarda masa basina oturdugunuz kisiler kimlerdir?

Aradan on alti yıl geçmiş olsa da, belleklere kazınan bu büyük acıyı unutmak olanaklı mı?
Gözü dönmüş katiller ustlerinden aldiklari cesaretle, Sivas'ta henüz "Madımak Yangını"nın dumanı tüterken yayım­ladıkları bildirilerle halka şöyle sesleniyorlardı:
"Kendinden zuhur şeklinde ortaya çıkan şan­lı Sivas kıyamından alınacak ne çok ders var her­kes için! Sivas'taki 'cumada ani zuhur'dan, son ola­rak altını çizmek istediğimiz husus şu: Halk, hak­kına sahip çıkıyor ve 70 yıldır kendisine hayatı zindan eden işgalci laiklere karşı 'kısas'ın hayat veren soluğuna sığmıyor! Artık TC'de hayat, yal­nız Müslümanlar için zor olmayacak, işgalci la­ikler için de zor olacak! Sivas, sadece küçük bir haber! Herkes safını seçmekle mükellef! Bizden söylemesi!"
haberin verildigi daha o gün, "Sivas katliamının sadece küçük bir haber" olduğunu, arkasının geleceğini söyleyerek "safımızı doğru seçmemizi" öğütlüyorlardı bize!
Öğütlemekle de kalmıyor, açıkça gözdağı veri­yorlardı:
"Bitaraf olan, bertaraf olur!" (Bizden yana ol­mayan yok edilir!)
Köktendinciliğin yasası bu denli açık ve kesindi!

Simdi kinali keklikler Tatli su Alevileri size sormak lazim bugun masabasina oturdugunuz kisiler o gun "Gazaniz Mubaret olsun" diyen Belediye baskaninin ve Katliamcilarin Avukatligini yapan o zamanin Adalet bakani ile ayni soydan gelen Partinin ve yolun savunuculari degilmidir?

Daha bu sene Erbaakan, Iktidar olan bizim cocuklarli arasira arayip gerekli nasihatlarda bulundugunu itiraf etmedi mi?

ZAMAN GECMEDEN AKLINIZI BASINIZA ALIN? HALKIN SONMEYEN YANGINI SIZIDE EZIP GECER BIRGUN.

Gelelim bizin dengeci ve denge hesaplarindaki demokrat kemalistlerimize, naif solcularimiza yada ucuncu yolcularimiza;

şeriatçılarla halkimiz arasında sozum ona bilgelik taslayarak o oturakli halim safsatalariyla "denge he­sapları" yapan bizim naif solcularla saftirik "üçün­cü yolcular, dinci örgütlenme karşısında "taraf” olmamak için bin dereden su getirmeye çalı­şıyorlar! Bunlardan bazıları, on alti yıl önceki katliamindan sonra "Tövbe! Bir daha İs­lamcılarla işbirliği yapmayız!" diyerek günah çıkarmışlardı!
Ama huylu huyundan vazgeçer mi! Sartlanmislik onyargilar kolay kolay kirilabilirmi ! Küresel handikaba kapilmis ruzgar nereden eserse, akıllarını yine başından almış bu tatlısu sol­cularının! Türbanı "özgürlük" simgesi gibi gös­termeye çalışan kimi liberallerimiz de, çeşitli plat­formlarda, İslamcı yazarlarla kol kola, "demokra­si" çığırtkanlığını sürdürüyorlar. Yukarda aktardigimiz kesin ve kati seriatcilarin cizgileri ortadayken onune bir kuram koyamamis bu tatlisu solcularina sormak lazim;
Ne yapmak istiyorsunuz? Halkin sonmeyen yanginina hala benzin tasidiginizin farkindamisiniz yoksa cogunluga oynamak huyunuzdan hala vazgecemediniz mi?

Sivas kıyımcıları, bas aktorleri, destekleyenleri gazalarini mubarek eyleyenlerle onlari mahkemelerde kahramanca savunanlar ve onlarin artiklariyla "diyalog" ve "konsensüs" mü sağlayacaklar? Butun derdiniz bu mudur?

Dusunun bugün bile 2 Temmuz'dan "bayram" "kazanilmis zafer" diye söz edebilen yaratıklar ve bu yaratiklarinin kadrolari ile olusturduklari medya militanlari var bu ülkede bu yangina benzin tasiyan! Sizler bunun neresindesiniz?

Ama unutmayin Halkin belleklerine kazinan ve 16 yil degil 16 asirda gecse halkin vicdaninda zaman asimina ugramayan bu soykirimin bir halkasi olan KATLIAM "Şanlı Sivas kıyamı!" diye al­kışlayanlar,bunlarla "denge" ugruna kolkola olanlar, calimtaylarda halki oyalayanlar, Partilerinde onlar icin calisan satiliklar, Agababalari ile Abantlarda Cemlerde kolkola olanlar, gerek tuzel gerek bireysel HALKIN SONMEYEN YANGININI gormezden gelenler bunlarin hesabını bir gün mut­laka vereceklerdir,
Ozelde bu konu genelde insanlığa karşı işlenen suç­larda zamanaşımı yoktur...


Sivasin Sonmeyen Yangini ve tum insanliga karsi islenen suclari unutma, unutturma, Unutmak Ihanettir


http://www.vartositesi.com/
VARTONUN ÇIĞLIĞI

Berlin varto der kongresi sonuclandi

21.06.09 Tarihinde gerceklesen 9.Genel kurul sonrasi Berlin Varto Der yönetim,disiplin ve denitim kurullari belirlendi.
Buna göre Yönetim Kuruluna:
Zülküf Karadeniz
Kenan Tosun
A.Hasan Erol
Alper Aslan
Filiz Bektas
Etem Yalcin
Irfan Akinci

Yönetim kurulununa seçilen yeni isimler kendi aralarinda yapacaklari bir toplanti ile
Baskan,bsk yardimcisi.Sekreter ve saymanlarini belirliyecekler.

Disiplin Kurulu
Yilmaz Gündüz
Veysel Oghan
Fidan Aktas

Denetim Kurulu
Yavuz Geldi
Mehmet Urulu
Nusrettin Bingöltekin

Berlindeki Vartolular Dernegine yeni secilen bütün yöneticilere yeni görevlerinde basarilar dileriz.
Kaynak:Kenan Tosun

Biz de vartositesi olarak Berlin Varto Der yönetimine çalışmalarında başarılar diliyoruz.
www.vartositesi.com

Labels

vartohaber (12) varto (8) Eğitim (6) 6.koğ festivali varto (5) Varto Belediyesi (5) alevi (4) 12 eylül (3) Badan köyü (3) Ferhat Sidar BİNGÖL Kalp nakli (3) Haber (3) RADYO GIMGIM Futbol (3) dersim (3) istanbul vartolular gecesi (3) izmir varto der (3) varto vakfı varto haber (3) Barış (2) Kesk Disk Türk iş miting kriz (2) Kocaeli (2) Muş Valisi (2) Varto seçimler oy oranları DTP AKP CHP (2) Vartoder (2) asker (2) barış grubu (2) dersimin kayip kizlari (2) iki dil bir bavul özgür doğan (2) kardeşlik (2) kültür sanat (2) organ bağışı (2) radyo gımgım (2) referandum (2) trt6 trt şeş (2) türkiye 1.si (2) varto belediye başkanlık seçim (2) varto yüksek okulu (2) xamurpet gölü hamurpet turizme açılıyor (2) Üniversite (2) çaylar (2) - (1) 1 kasım kampanyası soyguna hayır sabite hayır (1) 7.VARTO koğ festivali (1) 7.koğ festivali (1) Alpaslan Üniversitesi (1) Anadolu (1) Anayasa Mahkemesi (1) Bingöl (1) Daimi (1) Demokratik acilim (1) Deniz (1) Dersim Katliamı (1) Dtp (1) Ekin TV (1) Ernesto che guevara (1) Eşrefoğlu (1) Fırat Güneş (1) Gazi Katliamı (1) Gola Kesqe (1) Gülşen Değer (1) Hadise eurovision Düm tek tek (1) Halepçe katliamı (1) Haydar selçuk (1) KOMA GIMGIM (1) Kayıp Şarkılar (1) Kemal soyer (1) Luwi (1) Maraş Katliamının 30.yılı (1) Mehmet Yıldız (1) Miting (1) N (1) Newroz (1) Nurhayat Sağlam (1) Polemik (1) Röpörtaj şahturna (1) Sakina Teyna (1) Siya Korta (1) Sofyan köyü varto (1) TEKEL direnisi (1) Tarih (1) Tural (1) Turk Telekom (1) Varto Belediyesi seçimleri (1) Varto Vakfı (1) Varto Üniversite (1) Vartosanat (1) Yılanlı köyü inali (1) arkeoloji (1) bana iyi bak general (1) barajlara hayır (1) bds (1) berfin (1) berlin varto der (1) beşiktaş (1) bjk (1) boykot (1) civarkan (1) darbe (1) demir çelik (1) deprem (1) dersimspor (1) devrimden sonra (1) din (1) dünya sampiyonu (1) ege (1) elektrik (1) evet (1) festival (1) futbol (1) gazete (1) general (1) gestemerde (1) hawtemal (1) hayri bingöl (1) hayır (1) hızır çeşmesi (1) ihsan yüce üzerine (1) izmir varto gecesi (1) kadim tan vartolu emekçi (1) kapatma davasi (1) kartaldere (1) kayak (1) keranlıx dayanışma gecesi (1) kora (1) kox festivali 2010 (1) kurtçe tv (1) lazonya (1) luvi (1) munzur (1) mus rekabet lisesi (1) mutlu haner (1) nazım uzunboylu (1) nilufer akbal trt 6 (1) omcalı (1) orhan yılmazkaya (1) raqasan varto dayanısma gecesi (1) raqasanlı öğrenciler (1) savaş (1) sel savaş (1) selma kociva (1) sevda (1) seçim- (1) sibel akdağ varto (1) silikozis kot isçileri (1) sivas anması 2 temmuz 2009 (1) sofya doğanca köyü (1) sonuçlar (1) sınav (1) sırrı sakık (1) taraf (1) tatan (1) teknedüzü (1) trafik kazası (1) tunceli (1) türkü (1) tıp (1) varto EML (1) varto depremi (1) varto kaymakamlığı (1) vartoda üniversite kuruluyor (1) vartolu (1) vartolular derneği varto-der (1) vartolular gecesi (1) vartositesi (1) vartoya üniversite (1) vicdani red (1) yar belli degil özgür demirhan (1) yazar (1) zazaca zazaki dil kampanyası (1) Önder Özdemir (1) çayçatı köyü gundemiran eğitim anaokulu usta öğretici başarı (1) çevre (1) öykü (1) özellestirme (1) Şervan Taş (1) Şirinler 50 yıldır komünizmi anlatıyor (1)