vartositesinin 2008-2011 dönemi kayıtları burada. Ancak 2011-2012 ve daha sonrasının güncel kayıtları için lütfen www.vartotv.com adresine gidiniz

vartositesi yenilendi

vartositesi yenilendi
Gitmek için tıklayın !

Evrensel'in VARTO EKİ

16 Temmuz'da Festival nedeniyle yayınlanan 16 sayfalık özel Varto eki vartositesinde ...
Evrensel gazetesine teşekkürlerimizle. Not:Okumak için PDF programınızın yüklü olması gerekiyor !

Okumak için TIKLAYIN

Nurtepe'de zamlara karşı ortak eylem basın metni


BASINA VE KAMUOYUNA

Merhaba Nurtepe ve Kağıthane’ nin yoksul ve emekçi halkı;
Bugün buraya sizlerin sesine ses katmak, sizlerin biz; bizlerin de siz olduğunu anlatmak, ortak sorunlarımıza birlikte çözüm aramak adına toplandık.
Bugün artık soframızın “lüksü” haline getirilen Ekmeğimizin hesabını sormak üzere toplandık.
Bugün her geçen gün azalan, yakında tümden kesilme tehlikesi bulunan suyumuzun hesabını sormak üzere toplandık !
Bugün buraya az da kullansak çok da kullansak cebimizi çarpan Elektiriğimizin hesabını soralım diye toplandık.
Bugün vergilere, zamlara, hayatımızı zindana çevirip yaşanmaz hale getirilen bütün saldırılara inat toplandık.
Analar, bacılar, Kardeşler…
Unutmayın, ne diyordu AKP %47 leri almadan önce ? Unutmayın ve hatırlayın: “5 Yılda Elektiriğe sadece 1 kez suya ise bilmem ne kadar zam yapıldı. Hatta zam da ne kelime, haşa ağzımıza bile almadık” dercesine sokaklarımızı yalanlarla, riyalarla, sahte gülücüklerle donattılar. Halkın gözlerini boyadılar, aklımıza, bilincimize, geleceğimize saldırdılar.Komşumuzu arkadaşımızı, halkımızı kendilerine bu yalanlarla inandırdılar…Sonra ne oldu ? olan yine Yoksul ve kandırılmış halka oldu. Kandırılmış insanların verdiği Oylarla kendini sağlama alan AKP hiç zaman kaybetmeden Ekmeğimize el uzattı.
( * * * )
Seçimlerden sonra gelen zam yağmurundan etkilenmeyen var mı aranızda? Günlük Ekmek masrafının çok değil son 3 ay içinde bile ne kadar arttığının farkında mısınız ?
Bu da yetmedi ;tedbir almadılar, sorumsuzca davrandılar, halka tasarruf edin diye baskı yaparken kendileri içme sularıyla parkları suladılar!Onlar havuzlarında sularda yüzerken biz içecek suya muhtaç kaldık ! Suyumuz tükenince gidip Melen’den buraya dere suyu getirdiler, bilim insanlarının ve çevrecilerin sesine kulak vermediler bu dere suları İstanbul’a akınca Melen’ deki doğanın da dengesi bozuldu. Ama dönüp bakınca kârlarına kâr katan Büyükşehir belediyesi ve yandaşı müteahitler dışında geriye ne su kaldı ne de umut ! Gözümüzün içine soktukları ve milyarlar döktükleri tüm süslü reklamlara rağmen melen suyu kurudu. Şimdi geçen yıla göre daha büyük bir kriz var kapımızda.Geçen gün sessiz ve sedasızca İstanbul ‘un sözde içilebilir sularına hiç arıtmadan zehir dolu bir dereyi daha ekledikleri çıktı ortaya gazi mahallesinden ikitelliye evlerde ve işyerlerinde insanlar leş gibi kokan ve zehir saçan bu sulardan korunmak adına musluklara bile dokunamaz oldu.Evet kriz büyük ama yerel seçim yaklaşıyor diye de belki sularımızı kesmeyecekler ama sakın kanmayın ; çünkü İstanbul’u, çünkü ülkemizi tükettiler !
Satmadıkları değer, kendi yandaşlarına peşkeş çekmedikleri alan kalmadı. Satacak şeyler tükenince şimdi akarsularımıza göz diktiler, geleceğin en büyük silahı akarsuları satarak hem elektiriksiz bırakacaklar hem de iyice susuz! Bunun adı geleceğimizi karartmaktır. Vatanını ve halkını satmaktır.Bunları bile satanlardan başka ne beklenir ?
( * * * )
Dağlarımızı taşlarımızı her türlü bomba ile bombalamak, bölgemizde Türk ve Kürt halkının arasını bozmaktan başlayarak tüm kardeş ve komşu halklara karşı düşmanlığı körüklemek ve Ortadoğu da her savaşa gözü kapalı dalmak için can atanlar, silahlanmaya kaynak yaratabilirken memura, işçiye, emekliye sıra gelince sopanın ucunu gösteriyorlar ! Ödemek zorunda bırakıldığımız vergiler boynumuza asılı bir çengel gibi her an karşımıza çıkıyor. Açlık sınırlarında yaşayan milyonlarca insan varken asgari ücretin hala 456 lira olarak açıklanması utanç vericidir. En düşük kiranın 500 lira olduğu memlekette bu asgari ücret onurumuzla dalga geçmektir.


Onlar koltuklarında günlerini gün ederken, bizleri yok Ergenekon yok bilmem ne kon yok milli maç diyerek oyalarken bütün bunlara rağmen herkes için demokrasi istiyoruz ayaklarına yatarken, en ufak bir hak aramaya bile tahammüleri yok istiyorlar ki yatıp kalkıp ayaklarına kapanalım ve açlıktan sürünsek de ölmediğimiz için şükredelim !
Ama Biz, hepimizi yoksulluğa sürükleyip, işsiz ve aşsız bırakarak dağıttıkları oduna, kömüre, makarnaya muhtaç hale getirmeye çalışan ve bunun da ötesinde sadaka toplumu yaratmayı hayal edenlere çekin gidin artık yeter ! diyoruz

* * *

Unutmuyoruz dostlar,
Soframızdaki ekmek azalırken onların cepleri dolmaya devam ediyor ! Telefonlarda sabit ücret soygunu artarak sürüyor, internet paketleri dünyanın en yavaş ama en pahalı hizmeti olmaya devam ediyor, doğalgaz yaz gelmesine rağmen ucuzlamıyor, pazarlardaki fiyatlar bağ bahçe mevsimi olmasına rağmen hala el yakıyor, benzin dolardan pahalı, eğitim sağlık sosyal güvenlik denen şeyler lafta bile kalmadı.

Biz yaptıkları zamların sayısını unuttuk,
siz varın söyledikleri yalanların sayısını takip edin !

* * *
Sevgili Nurtepe –Güzeltepe ve Kağıthane halkı,
Herşey özelleştirildi her şey satıldı. Bizler bugün burada toplanan insanlar olarak bir araya gelen gücünü birleştiren kurumlar, dernekler, dergi çevreleri ve siyasi partiler olarak şuna inanıyoruz. birlikten güç doğar sizleri de Yalancılara, talancılara, soygunculara, memleketi soyup soğana çeviren hırsızlara, çetelere, din tüccarlığı yapıp inançlarımızı sömürenlere, ve her şeyden önemlisi belki de Ekmeğimize Suyumuza onurumuza el uzatanlara karşı birleşmeye davet ediyoruz !
( * * * )
Bugün burada başlayan bu eylem asla burada bitmeyecek. Mahallelerimizi ve memleketimizi AKP ve diğer bütün soyguncu zihniyetlerin elinden kurtarana dek mücadelemiz sürecek. Bir açıklama ile normalde bir şey değişmez ama biz en azından bütün bu anlattığımız yaşanılanlara rağmen hala sandık başına gidince ampulü arayacak emekçi ve yoksul halka seslenmenin onları gerçekleri görmeye davet etmenin ekmeğimiz ve suyumuz için çocuklarımız ve yarınlarımız için mücadelenin çok değerli olduğunun bilincindeyiz. Birleşirsek kazanırız biliyoruz.
Haydi kardeşler kol kola- Haydi dostlar omuz omuza… !
ORGANİZE EDEN KATILAN KURUMLAR:
DSG – SODAP – TÖP – PDD- EMEP – HKM – VARTO-DER (Eyüp şub) –SDPG -SPG
DTP ve Dayanışma sendikası da destekçiler arasında yer almıştır.
Not:Eylem sonrasında basın metnini okuyan Varto -der şube başkanı V.Beyazgül tarafından tüm kurumlar adına Hayat TV nin karartılması kınandı.Tüm muhalif ve aykırı sesleri boğma telaşındaki egemen güçlerin inadına emekçilerin sesini duyurmaya çalışan nadir kanallardan biri olan hayat tv ye sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

6.koğ festivali > 2.gün etkinlikleri

17 Temmuz Perşembe

Panel
Konu:Son Siyasal Gelişmeler Işığında Kürt Sorunu
Katılımcılar:Prf.Dr.Ahmet İnsel/Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Av. Osman Baydemir/Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı-Selma Irmak/DÖKH Üyesi
Seydi Fırat/Türkiye Barış Meclisi Üyesi
Yer :Belediye Çay Bahçesi
Saat:10.00 – 12.00

Satranç Turnuvası
Yarı Final Karşılaşması
Yer :Belediye Çay Bahçesi
Saat:13.30 –14.30

Söyleşi
‘’Vartolu Şair ve Yazarlar’’
Katılımcılar:Ali Şeker-Çetin Güzel-Veysel Otunç-Kemal Akay-Hıdır Ali Bingöl-Baki Gülçin
Yer: Belediye Çay Bahçesi
Saat:13.00 – 14.30

Kadın Dengbêjler Divanı
Katılıcımlar:Feleknaza Amedê/ Amed - Dengbêj Behiye/ Van
Yer:Belediye Çay Bahçesi
Saat:15.00 – 17.00

Konser
Koma Çar Stêrk
Deniz Han
Koma Rojka
Grup Berf
Koma Pel

Yer:Belediye Pasajı Önü
Saat:19.30 – 24.00

Labels

vartohaber (12) varto (8) Eğitim (6) 6.koğ festivali varto (5) Varto Belediyesi (5) alevi (4) 12 eylül (3) Badan köyü (3) Ferhat Sidar BİNGÖL Kalp nakli (3) Haber (3) RADYO GIMGIM Futbol (3) dersim (3) istanbul vartolular gecesi (3) izmir varto der (3) varto vakfı varto haber (3) Barış (2) Kesk Disk Türk iş miting kriz (2) Kocaeli (2) Muş Valisi (2) Varto seçimler oy oranları DTP AKP CHP (2) Vartoder (2) asker (2) barış grubu (2) dersimin kayip kizlari (2) iki dil bir bavul özgür doğan (2) kardeşlik (2) kültür sanat (2) organ bağışı (2) radyo gımgım (2) referandum (2) trt6 trt şeş (2) türkiye 1.si (2) varto belediye başkanlık seçim (2) varto yüksek okulu (2) xamurpet gölü hamurpet turizme açılıyor (2) Üniversite (2) çaylar (2) - (1) 1 kasım kampanyası soyguna hayır sabite hayır (1) 7.VARTO koğ festivali (1) 7.koğ festivali (1) Alpaslan Üniversitesi (1) Anadolu (1) Anayasa Mahkemesi (1) Bingöl (1) Daimi (1) Demokratik acilim (1) Deniz (1) Dersim Katliamı (1) Dtp (1) Ekin TV (1) Ernesto che guevara (1) Eşrefoğlu (1) Fırat Güneş (1) Gazi Katliamı (1) Gola Kesqe (1) Gülşen Değer (1) Hadise eurovision Düm tek tek (1) Halepçe katliamı (1) Haydar selçuk (1) KOMA GIMGIM (1) Kayıp Şarkılar (1) Kemal soyer (1) Luwi (1) Maraş Katliamının 30.yılı (1) Mehmet Yıldız (1) Miting (1) N (1) Newroz (1) Nurhayat Sağlam (1) Polemik (1) Röpörtaj şahturna (1) Sakina Teyna (1) Siya Korta (1) Sofyan köyü varto (1) TEKEL direnisi (1) Tarih (1) Tural (1) Turk Telekom (1) Varto Belediyesi seçimleri (1) Varto Vakfı (1) Varto Üniversite (1) Vartosanat (1) Yılanlı köyü inali (1) arkeoloji (1) bana iyi bak general (1) barajlara hayır (1) bds (1) berfin (1) berlin varto der (1) beşiktaş (1) bjk (1) boykot (1) civarkan (1) darbe (1) demir çelik (1) deprem (1) dersimspor (1) devrimden sonra (1) din (1) dünya sampiyonu (1) ege (1) elektrik (1) evet (1) festival (1) futbol (1) gazete (1) general (1) gestemerde (1) hawtemal (1) hayri bingöl (1) hayır (1) hızır çeşmesi (1) ihsan yüce üzerine (1) izmir varto gecesi (1) kadim tan vartolu emekçi (1) kapatma davasi (1) kartaldere (1) kayak (1) keranlıx dayanışma gecesi (1) kora (1) kox festivali 2010 (1) kurtçe tv (1) lazonya (1) luvi (1) munzur (1) mus rekabet lisesi (1) mutlu haner (1) nazım uzunboylu (1) nilufer akbal trt 6 (1) omcalı (1) orhan yılmazkaya (1) raqasan varto dayanısma gecesi (1) raqasanlı öğrenciler (1) savaş (1) sel savaş (1) selma kociva (1) sevda (1) seçim- (1) sibel akdağ varto (1) silikozis kot isçileri (1) sivas anması 2 temmuz 2009 (1) sofya doğanca köyü (1) sonuçlar (1) sınav (1) sırrı sakık (1) taraf (1) tatan (1) teknedüzü (1) trafik kazası (1) tunceli (1) türkü (1) tıp (1) varto EML (1) varto depremi (1) varto kaymakamlığı (1) vartoda üniversite kuruluyor (1) vartolu (1) vartolular derneği varto-der (1) vartolular gecesi (1) vartositesi (1) vartoya üniversite (1) vicdani red (1) yar belli degil özgür demirhan (1) yazar (1) zazaca zazaki dil kampanyası (1) Önder Özdemir (1) çayçatı köyü gundemiran eğitim anaokulu usta öğretici başarı (1) çevre (1) öykü (1) özellestirme (1) Şervan Taş (1) Şirinler 50 yıldır komünizmi anlatıyor (1)