Dersimspor a karşı çirkin oyunlar

Dersimspor -Erzurum Bld. maçında yaşanan skandallardan sonra dersimspor sitesinde yer alan bir yazıyı sizler için paylaşıyoruz.Dostlarımız 2 yıl önce Vartospor'un başına örülen çorapları bu yazıyla birlikte bir kez daha anımsayacaklardır.O gün vartoyu eleyenler şimdi Dersim ile uğraşıyor!
[vartositesi.com]
DERSİMSPOR Türkiye"nin LİVORNO"sudur..

YÜRÜYORUZ GURURLA... BAŞIMIZ DİK..!!

Geçen hafta oynanan Erzurum bld - Dersimspor maçında yaşananlar bizleri olduğu gibi tüm sporseverleri üzmüştür.. Maçın öncesi, sonrası ve maçta yaşananlarla bu karşılaşmanın üstüne çıkan bazı çarpıcı olayları sizlerle paylaşmak istedik..

TARİH 24 EKİM 2010 STAD: TUNCELİ ŞEHİR STADI

Erzurum bld takımı ilimize gelmiş ve ligin ilk yarısındaki maçı kendi saha ve seyircimiz önünde oynamıştık.. 6 puana sahip her iki takımın oynadığı futbol ve sahadaki kıran kırana mücadelesi izleyenler tarafından büyük bir beğeni kazanmış ve gol duellosu şeklinde geçen bu maçtan Temsilcimiz 4-3 galip ayrılmıştı. Tribünlerde taraftarlarımız sadece takımımıza destek verirken, Erzurum bld takımının geliştirdiği ataklarda ise ıslıkla karşılık vermişti.. Maçta herhangi bir olay yaşanmamış aksine dostluk içinde geçen bir maç olmuştu.. Maç bitiminden sonra Hiçbir Erzurum bld futbolcusunun burnu dahi kanamamış, hakaret edilmemiş .. aksine futbolcularımızla kucaklaşarak ilimizden ayrılmışlardı.. İlimizde bu maç ile ilgili hiçbir olumsuzluklar olmadı.

ÖRNEK TARAFTAR ; BAYBURT BLD SPOR TARAFTARI

Ligin 5. haftasında deplasmanda oynadığımız ve 5-0 gibi farklı bir galibiyet aldığımız Bayburt bld spor maçında, Bayburt bld sporlu taraftarların maç bitiminden sonra takımımıza ve taraftarlarımıza sevgi gösterilerinde bulunması sadece bizleri değil grubumuzdaki diğer takım ve taraftarlara örnek olmuştu.. Galibiyetin önüne Bayburt bld sporlu taraftarların yapmış olduğu centilmence davranışlar geçmişti..

ERZİNCANSPOR MAÇINA NEDEN erzurumlu HAKEM VERİLDİ ?

Ligde ilk 6 maçını kazanan ve nağmağlup liderliğini sürdüren takımımız, 7. haftada Erzincanspor ile karşılaştı. Bu maç öncesi Takımımız 18 puanla lider, Erzurum bld 15 puanla 2. sıradaydı... Erzincanspor ile oynadığımız maçı 2-0 kaybederek grubumuzda ilk yenilgimizi almış ve Erzurum bld sporun berabere kalmasıyla puan farkı 2 ye inmişti. Maçın orta hakemi Fatih Öztaş"ın kritik kararları ve maçın başından sonuna kadar takımımız aleyhine verdiği kararlar taraftarımızı çileden çıkartmış ve bu maçta yaşanan olaylardan dolayı Kulübümüz TFF tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Aynı grupta mücadele eden takımların hakemleri neden aynı lige verildi..Erzurum bölgesi hakeminin ligin önemli maçına atanmasının sebebi neydi ?

DERSİMSPORLU TARAFTARLAR, KAĞIZMANSPORU AYAKTA ALKIŞLADI...

Tunceli Şehir stadı Ligin 8. haftasında zirve yarışında önemli bir maça evsahipliği yaptı. Dersimspor - Kağızmanspor maçında takımımız maçtan 3-1 lik bir galibiyet alarak şampiyonlukta emin adımlarla ilerlerken, Taraftarımız bu maç sonunda konuk ekip futbolcularını dakikalarca alkışladı.. Kağızmansporlu futbolcularda soyunma odasına giderken alkışlarla Dersimsporlu taraftarlara sevgi gösterilerinde bulundular.. Bu maç Dostluk ve kardeşliğin ön plana çıktığı bir maç oldu..

Erzurum bld - DERSİMSPOR MAÇINA DOĞRU..

Şampiyonluk yarışında kritik maçlara girilirken, her iki takımda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını göstermişlerdi.. Ligin 12. haftasındaki maç öncesi Erzurum bld 28 puanla lider, takımımız DERSİMSPOR ise 1 puan gerisinde 2. sıradaydı.

Maça günler kala internet sitelerinde ve bazı yayın kuruluşlarında Dersimspor aleyhine yapılan haberler bu maça farklı bir hava katarken, Erzurum medya ve taraftarları bu maçı farklı bir boyutlara çektiler.. Maçtan önce sitelerimize girip ağıza alınmayacak sözler sarfeden, Dersim kültürüne, geleneğine, tarihine hakaretler edenler maçtada yerini alacaklardı.. İnternet sitelerinde Dersimspor ile ilgili haberler yapıp taraftarlarıyla paylaşan ve bu maçı savaş gibi tanıtanlar böylece amacına ulaşmış olacaktı..

MAÇIN HAKEMİ TRABZON BÖLGESİNDEN..!! TARAFTARIMIZ 25 KİŞİ..!

Maçın hakemleri açıklanmış, TFF maçı yönetecek hakemlerİ Trabzon bölgesinden atamıştı. Maç öncesi Erzurumlu yetkililerin bu maç için 25 kişilik bir yer ayırması son derece düşündürücüydü !! Maç öncesi Dersim"den ve çevre illerden çok sayıda taraftarımız bu maçı izlemek ve destek vermek için beklerken, bu kararın alınması Dersimspor açısından kötü sonun bir başlangıcıydı.. Takım kafilesi Erzurum"a maçtan bir gün önce hareket etmiş, otel önünde ve maç öncesinde protestolarla karşılaşmıştı.. Olay sadece futbol değildi.!!

DERSİM ASLANLARI Erzurum"a KARŞI..!!

Maçın başlama düdüğüyle beraber her iki takımda buzlu zemine rağmen kıyasıya mücadele ederken, tribünlerden organize şekilde ırkçı ve milliyetçi hareketler sürüyor, takımımıza küfürler ediliyordu.. Tribünlerin etmiş olduğu küfürler karşısında maçın hakemi oyunu durdurup anons ettirme gereği duymazken, Erzurum bld taraftarlarının yapmış olduğu çirkince tezahüratlarına destek vermişti.. Futbolcularımız sahada mücadele ederken tribünler türkü söyler gibi küfürler ediyor maçın önüne geçiyordu.. maç 1-1 devam ederken, güvenliğinizi sağlayamıyoruz gerekçesiyle taraftarlarımız maç bitiminden 10 dak. önceden polisler tarafından stattan dışarı çıkartıldı. Kalan sürelerde takımımıza destek verilmemiş, takımımız üzerinde olumsuz baskılar oluşmuştu..Maçın uzatma bölümlerinde geri pas olmayan bir pozisyonda takımımız aleyhine verilen kararda Erzurum golü atarken , bu maçtan 2-1 mağlup ayrıldık.. Hakemin vermiş olduğu bu yanlış karar oyuncularımızı çileden çıkartmış ve maç bitiminde oyuncularımız hakeme tepkisini göstermişlerdir..

AKP 2 - DERSİMSPOR 1 ( KAZANAN YİNE DERSİMDİR..)

Bu maçı Erzurum bl spor 2-1 kazanmasına rağmen , kaybeden dostluk olmuştur.. Maçta ve maç sonrasında futbolcularımıza, teknik heyetimize ve bu maça gidip aslanlar gibi takımımızı destekleyen taraftarlarımıza yapılanlar ortadadır.. Maç öncesi bu maçı desteklemek için taraftarımızın gelmesini engelleyen Erzurumlu yöneticiler, stadı kapasitesini aşan bir şekilde doldurmuş,, taraftarlarımıza ise 25 kişilik yeri uygun görmüşlerdi.!!

Erzurum"da 25 ASLAN...

Dünyanın neresinde olursak olalım, misafir ekip taraftarı tarafından yapılan taşkınlık ve olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece hiçbir maçta maç bitmeden önce saha dışına çıkarılmaz. Maalesef taraftarımız bu maçın 80. dakikalarında stad dışına çıkarılmıştır.. Maçı izlemek ve takip etmek, Takımımıza tribünlerde destek vermek birileri tarafından engellenmiş, maçın bitiş düdüğüyle istenen sonuç alınmıştı..

KAMUOYUNA...: BAZI HABER KAYNAKLARI,İNTERNET SİTELERİ ve YAYIN KURULUŞLARINDA BU MAÇ İÇİN YALAN YANLIŞ HABER YAPAN VE BU MAÇLA İLGİLİ SADECE DERSİMSPORLU FUTBOLCULARIMIZIN HAKEMLERE KARŞI İSYANINI GÖSTEREN VİDEO VE FOTOLARI HABER YAPIP TAKIMIMIZIN CEZA ALMASINI İSTEYENLERİ SAYFAMIZDAN NEFRETLE KINIYORUZ.. MAÇIN 90 DAKİKALIK GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUZ.. TAKIMIMIZA, YÖNETİCİLERİMİZE VE TARAFTARLARIMIZA YAPILANLAR VE TRİBÜNLERİN YAPMIŞ OLDUĞU DAVRANIŞLAR ORDADADIR.. TFF"yi ADALETLİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ..

DERSİMSPOR 3. LİG YOLUNDA MÜCADELESİNE DEVAM EDECEKTİR..
KAYNAK:Yazar Dersimspor_62 Tarih: Cuma, 18. Şubat 2011dersimspor.net
---

Labels

vartohaber (12) varto (8) Eğitim (6) 6.koğ festivali varto (5) Varto Belediyesi (5) alevi (4) 12 eylül (3) Badan köyü (3) Ferhat Sidar BİNGÖL Kalp nakli (3) Haber (3) RADYO GIMGIM Futbol (3) dersim (3) istanbul vartolular gecesi (3) izmir varto der (3) varto vakfı varto haber (3) Barış (2) Kesk Disk Türk iş miting kriz (2) Kocaeli (2) Muş Valisi (2) Varto seçimler oy oranları DTP AKP CHP (2) Vartoder (2) asker (2) barış grubu (2) dersimin kayip kizlari (2) iki dil bir bavul özgür doğan (2) kardeşlik (2) kültür sanat (2) organ bağışı (2) radyo gımgım (2) referandum (2) trt6 trt şeş (2) türkiye 1.si (2) varto belediye başkanlık seçim (2) varto yüksek okulu (2) xamurpet gölü hamurpet turizme açılıyor (2) Üniversite (2) çaylar (2) - (1) 1 kasım kampanyası soyguna hayır sabite hayır (1) 7.VARTO koğ festivali (1) 7.koğ festivali (1) Alpaslan Üniversitesi (1) Anadolu (1) Anayasa Mahkemesi (1) Bingöl (1) Daimi (1) Demokratik acilim (1) Deniz (1) Dersim Katliamı (1) Dtp (1) Ekin TV (1) Ernesto che guevara (1) Eşrefoğlu (1) Fırat Güneş (1) Gazi Katliamı (1) Gola Kesqe (1) Gülşen Değer (1) Hadise eurovision Düm tek tek (1) Halepçe katliamı (1) Haydar selçuk (1) KOMA GIMGIM (1) Kayıp Şarkılar (1) Kemal soyer (1) Luwi (1) Maraş Katliamının 30.yılı (1) Mehmet Yıldız (1) Miting (1) N (1) Newroz (1) Nurhayat Sağlam (1) Polemik (1) Röpörtaj şahturna (1) Sakina Teyna (1) Siya Korta (1) Sofyan köyü varto (1) TEKEL direnisi (1) Tarih (1) Tural (1) Turk Telekom (1) Varto Belediyesi seçimleri (1) Varto Vakfı (1) Varto Üniversite (1) Vartosanat (1) Yılanlı köyü inali (1) arkeoloji (1) bana iyi bak general (1) barajlara hayır (1) bds (1) berfin (1) berlin varto der (1) beşiktaş (1) bjk (1) boykot (1) civarkan (1) darbe (1) demir çelik (1) deprem (1) dersimspor (1) devrimden sonra (1) din (1) dünya sampiyonu (1) ege (1) elektrik (1) evet (1) festival (1) futbol (1) gazete (1) general (1) gestemerde (1) hawtemal (1) hayri bingöl (1) hayır (1) hızır çeşmesi (1) ihsan yüce üzerine (1) izmir varto gecesi (1) kadim tan vartolu emekçi (1) kapatma davasi (1) kartaldere (1) kayak (1) keranlıx dayanışma gecesi (1) kora (1) kox festivali 2010 (1) kurtçe tv (1) lazonya (1) luvi (1) munzur (1) mus rekabet lisesi (1) mutlu haner (1) nazım uzunboylu (1) nilufer akbal trt 6 (1) omcalı (1) orhan yılmazkaya (1) raqasan varto dayanısma gecesi (1) raqasanlı öğrenciler (1) savaş (1) sel savaş (1) selma kociva (1) sevda (1) seçim- (1) sibel akdağ varto (1) silikozis kot isçileri (1) sivas anması 2 temmuz 2009 (1) sofya doğanca köyü (1) sonuçlar (1) sınav (1) sırrı sakık (1) taraf (1) tatan (1) teknedüzü (1) trafik kazası (1) tunceli (1) türkü (1) tıp (1) varto EML (1) varto depremi (1) varto kaymakamlığı (1) vartoda üniversite kuruluyor (1) vartolu (1) vartolular derneği varto-der (1) vartolular gecesi (1) vartositesi (1) vartoya üniversite (1) vicdani red (1) yar belli degil özgür demirhan (1) yazar (1) zazaca zazaki dil kampanyası (1) Önder Özdemir (1) çayçatı köyü gundemiran eğitim anaokulu usta öğretici başarı (1) çevre (1) öykü (1) özellestirme (1) Şervan Taş (1) Şirinler 50 yıldır komünizmi anlatıyor (1)